5 voordelen van sporten in een privé gym

Ben jij op zoek naar een plek waar je kan werken aan je fysieke doelstelling? Wil jij een gezondere leefstijl oppakken? Ben je herstellende van een blessure en wil je onder begeleiding het fitnessen weer oppakken? Er zijn diverse redenen waarom jij wilt gaan sporten of meer bezig wilt zijn met je leefstijl. De zomer staat voor de deur en daarvoor wil je er natuurlijk goed uitzien. Covid-19 heeft ervoor gezorgd dat je de afgelopen 2 jaar niet of nauwelijks hebt kunnen sporten. Hoog tijd om weer aan je gezondheid te werken en te investeren in je lichaam. Maar wat zijn nou precies de voordelen van sporten in een privé gym? Onderstaand vind je een opsomming van voordelen die een privé gym met zich meebrengen en waarom je juist daarvoor zou moeten kiezen.

  1. Rustige sportschool

Er is in de sportschool altijd een gelimiteerd aantal personen aan het sporten. Het maximumaantal personen sportende personen wordt vaak gebaseerd op de grote van de sportschool en de beschikbare apparatuur. Bij PTF By Bas zijn er per uur maximaal 6 mensen tegelijk aan het sporten. Zo kan iedereen zijn/haar eigen programma afwerken, zonder elkaar in de weg te zitten.

  1. Blessurevrij trainen 

Door het beperkt aantal sporters per uur heeft de trainer voldoende overzicht om iedereen goed te begeleiden en te coachen. Dit zorgt ervoor dat de kans op een blessure zeer klein wordt. Is het zo dat er een blessure aanwezig is? Dan kan de personal trainer een op maat gemaakt programma voorschrijven om hiervan te revalideren, soms in overleg met de fysio.

  1. Altijd een stok achter de deur

Iedereen traint op afspraak. Hierdoor zijn er elk uur maar een maximaal aantal mensen aan het sporten. Verder helpt het om de sporters te activeren wekelijks een bezoek te brengen aan de sportschool. Zo wordt dit toegepast in jouw gezonde leefstijl. Verder is de ervaring, dat wanneer er een afspraak gepland staat met jouw personal trainer, je ook eerder op deze afspraak zal verschijnen. De stok achter de deur!

  1. Alles op jou gericht

Iedere training staat in het teken van jouw doel. Door de variatie in de trainingen, wordt je lichaam iedere keer op een andere manier uitgedaagd. Verder kan er, omdat er in kleine groepen getraind wordt, voldoende aangepast worden tijdens de training om de hele training voor iedereen uitvoerbaar en uitdagend te maken. De trainer is d.m.v. een eerdere uitgebreide intake op de hoogte van jouw doelstelling en blessures. Naast de trainingen kan er ook ingezet worden op voeding en andere factoren binnen een gezonde leefstijl. Om zo het hele leefstijlplaatje compleet te maken.

  1. Je persoonlijke trainer

Je trainer is er niet alleen in de sportschool. Hij of zij kan je ook buiten de trainingen adviseren over allerlei onderwerpen met betrekking tot een gezonde leefstijl. Hierdoor kan je veel meer bezig zijn met sporten, bewegen, voeding, revalidatie, ontspanning dan puur alleen tijdens de trainingen in de sportschool. Een gezonde leefstijl dus!

Ben jij benieuwd of sporten in een privé sportschool iets voor jou is? Vraag via onderstaande knop een gratis proefles aan en ervaar het zelf!

Neem ook een kijkje bij onze andere blogs!

Laat hier jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!