Welkom op onze blogpagina! 

Hier lees je blogs over verschillende artikelen met betrekking tot  onderwerpen als leefstijl, training, revalidatie en voeding.

blog

In de diverse blogs proberen wij jou van informatie te voorzien over dat onderwerp. Op deze blogpagina kan jij je inspiratie halen voor bijvoorbeeld jouw training, een nieuw recept of je gehele leefstijl. Heb jij naar aanleiding van een artikel vragen of heb jij suggesties voor een bepaald onderwerp? Geef dit aan ons door, via de contactpagina, en wie weet staat jou onderwerp binnenkort tussen onze blogs. Houdt onze social media kanalen in de gaten voor wanneer er een nieuwe blog geplaatst wordt. 

Revalidatie

Waarom je juist moet bewegen als je door je rug bent gegaan?

Vele mensen hebben er last van of hebben het weleens gehad, pijn in de lage rug. Deze pijn kan ineens ontstaan maar kan er ook langzaam insluipen. In beide gevallen spreekt men van spit of lumbago, ook wel door de rug gaan genoemd. De oorzaak zit vaak in een verkeerde beweging/houding maar kan ook door langdurige overbelasting ontstaan. Hoe ga je om met deze blessure?

Lees verder »
Lifestyle

5 voordelen van sporten in een privé gym

Ben jij op zoek naar een plek waar je kan werken aan je fysieke doelstelling? Wil jij een gezondere leefstijl oppakken? Ben je herstellende van een blessure en wil je onder begeleiding het fitnessen weer oppakken? Er zijn diverse redenen waarom jij wilt gaan sporten of meer bezig wilt zijn met je leefstijl.

Lees verder »
Optimaal gewichtsverlies
Lifestyle

Het bereiken van je optimale gewicht

Voor veel mensen is een lichamelijke doelstelling om een bepaald lichaamsgewicht te bereiken. Vaak is dit gewicht verliezen, oftewel afvallen. Deze doelstelling kan verschillende redenen hebben, van uiterlijk vertoon tot gezondheidsredenen en van beter in je vel zitten tot op gewicht zijn voor een sportwedstrijd. Maar hoe werk je naar nou het beste naar jouw streefgewicht toe?

Lees verder »
Magnesium
Voeding

Magnesium belangrijk voor spierherstel

Magnesium (Mg) is nodig voor de vorming van botten en spieren. Verder helpt het bij de stofwisseling van vetten, koolhydraten en eiwitten, bij de overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van de spieren. Essentieel dus in combinatie met sporten en/of bewegen!

Lees verder »
Training

Trainen met een hartslagmeter

Iedereen heeft er vast wel eens mee gewerkt, een hartslagmeter. Tegenwoordig zit deze functie al op de meeste horloges, waardoor je tijdens je training je hartslag, calorieverbruik, trainingstijd en nog veel meer kunt aflezen. Maar wat zegt je hartslag over de manier waarop je aan het trainen bent? En sluit de hartslag aan op de doelstelling die je hebt? Daarvoor bestaan er diverse hartslagzones.

Lees verder »
Eiwit shake
Voeding

Eiwitinname en prestaties

Binnen de voedingswaarde van producten kennen wij drie grote voedingsstoffen; namelijk vetten, koolhydraten en eiwitten. Deze voedingsstoffen worden ook wel de macronutriënten genoemd, ofwel macro’s. Ieder van deze heeft zijn eigen functie in het lichaam. In deze blog wordt de macro ‘eiwit’ toegelicht in combinatie met het leveren van sportprestaties.

Lees verder »
Foamrollen
Revalidatie

Foamrollen, hoe en waarom?

Tegenwoordig zie je in alle sportscholen wel een foamroller liggen. Dit is de schuimachtige koker/rol met een gehobbelde structuur aan de buitenkant en vaak in verschillende maten en kleuren aanwezig. Maar wat kan je hier nu mee? Waar dient het voor? En moet jij het ook gebruiken?

Lees verder »
Krachttraining
Training

Cardiotraining of Krachttraining

De één doet alleen aan krachttraining de ander alleen aan cardiotraining en een enkeling doet een combinatie van beiden. Maar wat doet welke vorm van training met het lichaam? In deze blog wordt er naar meerdere factoren gekeken

Lees verder »